تبلیغات X
سفارش بک لینک
آموزش ارز دیجیتال
ابزار تادیومی
خرید بک لینک قوی
صرافی ارز دیجیتال
خرید تتر
فایل گپ
بیگ بلاگ
خدمات سئو سایت
چاپ ساک دستی پارچه ای
چاپخانه قزوین
استارتاپ
خرید ملک در دبی
آموزش خلبانی
دانلود فارسی ساز بازی ها
طراحی سایت در قزوین
چاپ ماهان
شرکت تولید کننده ساندویچ پانل
ساندویچ پانل سردخانه
ساندویچ پانل کلین روم
دزدگیر هایکویژن
دزدگیر هایکویژن
هوش مصنوعی فارسی
تابلو دکوراتیو
حفاظ شاخ گوزنی
درب آکاردئونی
درب فرفورژه
حفاظ پنجره
لابراتوار نورقائم


هیئت جوانان عزادار حضرت ابوالفضل العباس (ع)

درباره وبلاگ


هیئت جوانان عزادار حضرت ابوالفضل العباس(ع) محله پسکلایه کوچک واقع در شهرستان شهسوار بوده و عمده فعالیتهای این هیئت برگزاری مراسم فرهنگی و مذهبی با حضور جوانان ولائی و متدین محل و حمایت پیران و پیشکسوتان می باشد. مکان هیئت: تنکابن - پسکلایه کوچک - خیابان شهید کوهستانی- خیابان شهید بیژن حسین پور - مسجد صاحب الزمان (عج)


ورود کاربران

موضوعات مطالب

- حج
- شعر
- صفر

نويسندگان

آمار بازديد


    آنلاين : 1 نفر
    بازديد امروز : 74373 نفر
    بازديد ديروز : 32758 نفر
    بازديد ماه : 107131 نفر
    بازديد سال : 74372 نفر
    کل بازديد : 345914 نفر
    تعداد اعضا : 10 نفر
    کل مطالب : 1982
    نظرات : 69


Thumb


انتخاب یک دوربین دیجیتال


اکثر پیشرفت ها و تحولات چشمگیر در عرصه دستگاههای الکترونیکی در بیست سال گذشته ، مدیون پیشرفت های مهم و عظیم تری در صحنه های دیگر تکنولوژی است.

بررسی عملکرد دستگاههای الکترونیکی نظیر: CD ، DVD ، MP۳s و DVR ، توجه ما را به این واقعیت مهم معطوف می نماید که تمامی آنان از یک پردازش پایه مشابه استفاده می نمایند : تبدیل اطلاعات آنالوگ به دیجیتال ( صفر و یک ) . رویکرد فوق، تغییرات گسترده ای را در رابطه با نحوه برخورد با اطلاعات صوتی و تصویری ، بدنبال داشته است . دوربین دیجیـتال ، یکی از نمونه های قابل توجه در این زمینه بوده که نسبت به مدل های قبل از خود ، بصورت اساسی تغییر نموده است( تفاوت عمده نسبت به با دوربین های سنتی ) .
تمامی فرآیندها در دوربین های سنتی، مبتنی بر فعالیت های شیمیائی و مکانیکی می باشد. تمامی دوربین های دیجیتال دارای یک کامپیوتر از قبل تعبیه شده بوده وتصاویر را بصورت الکترونیکی ذخیره می نمایند.
فرض کنید ، قصد تهیه یک عکس و ارسال آن از طریق نامه الکترونیکی برای دوست خود را داشته باشیم . در این رابطه می بایست تصویر اخذ شده ، بصورتی نمایش و مشخص گردد که کامپیوتر قادر به شناسائی آن باشد ( بیت ها و بایت ها ) . در حقیقت یک تصویر دیجیتال، رشته ای طولانی از صفر و یک بوده که تمامی نقاط رنگ شده که پیکسل نامیده می شوند را مشخص می نماید. ترکیب و اجتماع تمامی نقاط فوق با یکدیگر ، تصویر دیجیتالی مورد نظر را ایجاد می نماید.?
در صورتیکه قصد تهیه یک عکس را داشته باشیم ، می توان از دو گزینه زیر استفاده نمود: 


۱) استفاده از دوربین های فیلم سنتی .
در این روش با استفاده از یک دوربین عکسبرداری ، عکس مورد نظر گرفته شده و پس از پردازش فیلم بصورت شیمیائی، امکان چاپ آن با استفاده از کاغذ ها ی مخصوص ، فراهم می شود. در ادامه ، عکس آماده شده توسط اسکنر ، اسکن و بصورت دیجیتال تبدیل می گردد . 


۲) استفاده از یک دوربین دیجیتال:
در این روش ، با استفاده از یک دوربین دیجیتال و تابش نور به شی مورد نظر و دریافت فیدبک های مربوطه و تبدیل آنان به مجموعه ای از پیکسل ها ، تصویر مورد نظر مستقیما" بصورت دیجیتال تبدیل می گردد . 


▪ یک دوربین دیجیتال ، همانند یک دوربین سنتی دارای امکانات متعددی نظیر :
مجموعه ای از لنزها می باشد . این نوع دوربین ها در مقابل تمرکز نور بر روی بخشی از فیلم ، نور را بر روی یک دستگاه نیمه هادی تابانده که ضبط الکتریکی نور راانجام خواهد داد . در ادامه، یک کامپیوتر اطلاعات الکترونیکی را به داده دیجیتال تبدیل می نماید . مهمترین تفاوت بین یک دوربین دیجیتال و یک دوربین مبتنی برفیلم ، عدم استفاده از فیلم در دوربین های دیجیتال می باشد. در مقابل ، دوربین های دیجیتال دارای یک سنسور بوده که نور را به سیگنال های الکتریکی تبدیل می نماید . سنسورهای استفاده شده در اکثر دوربین های دیجیتال ، از نوع CCD)Charge Coupled Device) می باشد . 


در تعدادی دیگر از دوربین های دیجیتال از تکنولوژی نیمه هادی CMOS)complementary metal oxide semiconductor) استفاده می شود. با اینکه سنسورهای CMOS ، تصاویر دیجیتال با کیفیت مطلوبتر را ارائه می نمایند و در آینده متداولتر خواهند شد ، ولی نمی توان ادعا نمود که تکنولوژی فوق جایگزین سنسورهای CCD در دوربین های دیجیتال خواهد شد . CCD ، مجموعه ای بسیار کوچک از دیودهای حساس به نور بوده که مسئولیت تبدیل تصویر ( نور ) به الکترون ( سیگنال های الکتریکی ) را برعهده دارند . دیودهای فوق ، photosites نامیده می شوند . هر photosite ، حساس به نور می باشد. 


جایگاه دوربین دیجیتال
همانگونه که اشاره گردید، تصاویر اخذ شده با استفاده از دوربین های دیجیتال ، به رشته ای طولانی از پیکسل تبدیل می گردند. با توجه به نقش حیاتی پیکسل ها در دوربین های دیجیتال ، تولید کنندگان و تهیه کنندگان توجه بسیار خاصی نسبت به پارامتر فوق دارند .مگا پیکسل ، واحد اندازه گیری بزرگتری نسبت به پیکسل است .مگا ، به معنی یک میلیون و پیکسل نقاط بسیار کوچکی می باشند که یک عکس را ایجاد می نمایند. تمامی تصاویر از نقاط بسیارریزی به نام پیکسل تشکیل می گردند . یک تصویر حاوی میلیون ها نقطه و یا پیکسل بوده که تشخیص آنان بدون چشم مسلح عملا" غیر ممکن می باشد. بدیهی است ، هر اندازه که دوربین دیجیتال دارای پیکسل های بیشتری باشد ، قادر به آگاهی جزیئات بیشتری از تصویر خواهد بود. بموازات افزایش اطلاعات مربوط به جزئیات یک تصویر ، می توان براحتی ابعاد و اندازه تصویر را بزرگتر و عملیات مربوطه را در ارتباط با آنان انجام داد . 


▪ برخی از دقت ها ی ( وضوح ) متداول که در دوربین های دیجیتال استفاده می گردد ، بشرح زیر می باشد:
۱) ۲۵۶ در ۲۵۶ پیکسل :
دقت فوق در اکثر دوربین های دیحیتال ارزان قیمت ارائه می گردد . دقت فوق پائین بوده و معمولا" کیفیت تصاویر اخذ شده توسط این نوع از دوربین ها نیز مطلوب نخواهد بود . مجموع تمامی پیکسل ها ۶۵،۰۰۰ می باشد . 


۲) ۶۴۰ در ۴۸۰ پیکسل :
دقت فوق نیز پائین بوده و در اکثر دوربین های دیجیتال از آن استفاده می گردد . در صورتیکه قصد گرفتن تصویر و ارسال آن برای دوستان و یا استفاده از آنان در صفحات وب ، وجود داشته باشد ، دقت فوق می تواند در این رابطه پاسخگو باشد . مجموع تمامی پیکسل ها ۳۰۷،۰۰۰ می باشد . 


۳) ۱۲۱۶ در ۹۱۲ پیکسل :
در صورتیکه قصد چاپ تصاویر اخذ شده توسط دوربین های دیجیتال وجود داشته باشد، دقت فوق مطلوب خواهد بود مجموع پیکسل ها ، ۱،۱۰۹،۰۰۰ می باشد( مگاپیکسل ).
۱۶۰۰ در ۱۲۰۰ پیکسل . دقت فوق بالابوده و می توان تصاویر اخذ شده را با ابعاد بزرگتر چاپ نمود( یک تصویر ۸ در ۱۰ اینچ ). مجموع تمامی پیکسل ها تقریبا" دو میلیون می باشد . امروزه دوربین هائی با ۲ / ۱۰ میلیون پیکسل نیز عرضه شده است . 


ضرورت استفاده از دقت بالا در دوربین های دیجیتال ، به نوع عملیاتی که می بایست بر روی تصویر انجام شود،بستگی دارد. در صورتیکه ، هدف استفاده از تصاویر در صفحات وب و یا ارسال آنان از طریق نامه الکترونیکی برای دوستان باشد،می توان از دوربینی که دارای دقت ۶۴۰ در ۴۸۰ پیکسل است ،استفاده نمود.تعداد تصاویری را که دوربین می تواند در خود نگهداری نماید ، متناسب با افزایش وضوح تصویر ، کاهش می یابد. در صورتیکه تصمیم به چاپ تصاویر اخذ شده وجود داشته باشد ، می بایست از دوربین هائی که دارای تعداد پیکسل بیشتری می باشند، استفاده گردد. در حال حاضر، دوربین های چهار و پنج مگا پیكسلی متداول شده اند . 


ویژگی ها ی مهم
▪ از مهمترین ویژگی های مرتبط با دوربین دیجیتال، می توان به موارد زیر اشاره نمود : 


۱) دقت:
تمامی دوربین های دیجیتال موجود، قادر به ایجاد تصاویر با کیفیت مناسب بمنظور ارسال بهمراه نامه های الكترونیكی و یا در اندازه های كوچك می باشند.همانطور که اشاره گردید، هر اندازه تعداد پیكسل های یک تصویربیشتر باشد، تصویر مذكور واضح تر بوده و می توان آنرا در اندازه بزرگتری چاپ كرد. دوربین هایی كه دارای وضوح دو مگاپیكسل می باشند ، قادر به ایجاد تصاویری به ابعاد ۷*۵ ، دروبین هایی با دقت سه مگاپیکسل قادر به تولید تصاویری در ابعاد ۸ در ۱۰ و دوربین های با دقت چهار مگاپیكسل ، می توانند تصاویری با ابعاد ۱۱ در ۱۷ را ایجاد نمایند.
اندازه،‌وزن و طرح: برای برخی از كاربران اندازه و وزن دوربین ببشتر از میزان دقت آن اهمیت دارد( حمل آسان دوربین ) .استفاده از دوربین های كوچك آسان می باشد ولی بدلیل كوچك بودن صفحه و دكمه های كنترل كننده آن ، ممکن است به مرور زمان تبعات و مشکلات خاص خود را بدنبال داشته باشد .


۲) عدسی زوم:
دوربین های ارزان قیمت، اغلب فاقد لنزهای نوری می باشند. اگر مجبور به انتخاب بین دوربین های دارای لنزهای نوری و یا دوربین های با دقت بالا می باشیم ، پیشنهاد می گردد ، دوربینی انتخاب گردد كه دارای لنز نوری باشد. در چنین مواردی ضرورتی ندارد که سوژه مورد نظر جهت عکاسی، بزرگ انتخاب گردد و پس از گرفتن تصاویر با بکارگیری نرم افزار ، برداشت ها و پردازش های مورد نظر بر روی آن را انجام داد. لازم است به تبلیغاتی که در رابطه با لنزهای دوربین های دیجیتال و میزان عملکرد آنان می شود ، دقت لازم نیز صورت پذیرد. تعداد زیادی از تولید کنندگان ، زوم لیزری ( حرکت لنز بمنظور بزرگنمائی تصویر ) را با زوم دیجیتال ( تعداد اندکی پیکسل را می تواند capture نماید ) ، ترکیب و اعلام می نمایند . 


۳) تمركز دستی:
برای گرفتن تصاویر از فاصله بسیار نزدیك و یا در مواردیکه امكان تتنظیم اتوماتیك وجود ندارد ،استفاده از پتانسیل های ارائه شده بمنظور تنظیم دستی دوربین ،کمک مناسبی بمنظور اخذ تصاویر واضح را ارائه می نماید. در برخی دوربین ها امکان استفاده از تنظیم دستی وجود نداشته و در چنین مواردی می توان از دوربین مورد نظر صرفا" در فواصل محدودی استفاده بعمل آورد . 


۴) ذخیره سازی:
دوربین های دیجیتال دو مگاپیكسلی كه اكثرا" دارای هشت مگابایت حافظه ( کارت حافظه اولیه ) میباشند ، قادر به نگهداری هشت تا ده تصویر با بالاترین دقت خواهند بود. ظرفیت كارت حافظه همراه یك دوربین دیجیتال زیاد حائز اهمیت نمی باشد و می توان در ادامه و متناسب با نیاز، ازكارت هائی با ظرفیت بیشتر استفاده نمود.
شركت سونی همچنان دوربین هائی را تولیدمی نماید که می توانند تصاویر را بر روی فلاپی دیسک و یا دیسک نوری ذخیره نمایند . فراموش نکنیم که سرعت فلاپی دیسک ها کند بوده و بیش از یک و یا دو تصویر با دقت بالا را نمی توان بر روی آنان ذخیره نمود. با استفاده از دیسک های نوری می توان تصاویر بمراتب بیشتری راذخیره نمودولی دوربین هائی که از دیسک نوری استفاده می نمایند کند و حجیم می باشند.


انتخاب یک دوربین دیجیتال
مرحله ی اول:
ابتدا باید ببینید که چگونه می خواهید از دوربین استفاده کنید. آیا دوربین را فقط برای این می خواهید که اگر سالی یک بار، به جایی رفتید عکس بگیرید؟ آیا زیاد در سفر هستید؟ آیا می خواهید کمی حرفه ای تر عکسبرداری کنید؟ در واقع باید از نیاز خودتان برای داشتن یک دورین دیجیتال به خوبی آگاه باشید. این مرحله واقعا حایز اهمیت است و نباید آن را دست کم بگیرید. وقتی بدون در نظر گرفتن این مرحله دوربینی تهیه کنید، صرفا دوربین تهیه کرده اید! آن کارایی که باید برای شما نخواهد داشت. پس ابتدا بنشینید و به خوبی خودتان را توجیه کنید که چگونه می خواهید از دوربین استفاده کنم.

مرحله دوم:
در این مرحله شما باید تعداد کمی از اصطلاحاتی که در مورد دوربین های دیجتال به کار می رود، را بشناسید و آنها را با نیاز هایتان مطابقت دهید تا بتوانید دوربین مورد نظر خودتان را انتخاب کنید. از مهمترین مواردی که باید در این قسمت بدان ها توجه کنید مگا پیکسل، زوم لیزری و دیجیتال، تمرکز، عمر باطری، وزن، ظاهر و رنگ و برخی موارد دیگر مانند ISO، White Balance و … می باشند که در ادامه به تفصیل در مورد آنها صحبت خواهیم کرد.

مگا پیکسل:
مگا پیکسل یک دوربین معیاری برای بیان دقت دوربین محسوب می شود. هر چه مگا پیکسل یک دوربین بیشتر باشد آن دوربین توانایی بیشتری در گرفتن عکس هایی با کیفیت بالا دارا می باشد. البته به این نکته نیر باید توجه کنید که صرفن مگا پیکسل بیشتر به معنای کیفیت بیشتر نمی باشد. که این موضوع در دوربین هایی با کیفیت بالای ۸ مگا پیکسل صدق می کند. زیرا از این مقدار بیشتر، درست است که کیفیت افزایش پیدا می کند اما به همان اندازه نویز تصویر نیز بیشتر می شود. همچنین برای مصارف عادی و روزمره دوربین هایی با کیفیت ۸ مگا پیکسل یا پایین تر می توانند کاملا نیاز های شما را مرتفع کند. بنابراین توجه داشته باشید بی جهت اسیر مگا پیکسل دوربین ها نشوید. دوربینی در رنج ۵ تا ۸ مگاپیکسل انتخابی کاملا منطقی و مناسب است.

زوم اپتیکال و دیجیتالی:
زوم اپتیکال که به وسیله لنز دوربین صورت می گیرد درواقع اختلاف بزرگنمایی بین بیشترین و کمترین فاصله کانونی است. برای بیان زوم اپیتیکال از عباراتی همچون nX استفاده می شود. البته توجه داشته باشید n به تنهایی نمی تواند بیانگر زوم اپیتکیال یک دوربین باشد. به عنوان مثال عبارت ۴x در دوربین های مختلف معانی مختلفی می دهد. علت این امر هم در این است که فاصله کانونی حقیقی یک دوربین به اندازه ی سنسور آن وابسته است. در مورد زوم دیجیتال هم که بحثی نشود بهتر است. این زوم در واقع با بریدن نصف تصویر صورت میگیرد و در هنگام مشاهده، نصف کیفیت عکس ابتدایی را خواهد داشت. البته در هنگام مشاهده در خود دوربین شما چنین چیزی را نخواهید دید. زیرا با استفاده از نرم افزار های پیشرفته سعی بر جبران کیفیت تصویر می کنند. بنابراین در هنگام خرید یک دوربین دیجیتال به چیزی که باید بها دهید زوم اپتیکال آن است و نه دیجیتال. زیاد هم خودتان را اسیر فاصله ی کانونی و این موارد نکنید.

تمرکز:
برای حالت هایی که مجبور به عکس برداری در فاصله ی کم هستید، حالت ماکرو کارامد خواهد بود. این حالت برای عکس برداری از فاصله ی ۳سانتی متری تا ۵۰ سانتی متری مفید خواهد بود. که البته همه ی دوربین ها از این حالت پشتیبانی می کنند.

ISO:
اندازه ی ISO بیانگر مقدار حساسیت سنسور دوربین نسبت به نور است. بنابراین هر چه ISO یک دوربین بالاتر باشد مقدار حساسیت آن نیز بیشتر است. این حالت برای عکسبرداری در نور کم و هنگامی که استفاده از فلاش به دلایل مختلف ممکن نیست استفاده می شود. البته باید توجه داشته باشید که هر چه ISO را بالاتر ببرید، نویز تصویر نیز بیشتر می شود و البته بدیهی است که احتیاج به نور هم کمتر می شود. معمولا دوربین های دیجیتال امکان تنظیم دستی ISO را به شما می دهند. توجه داشته باشید استفاده از ISO بالای در نور زیاد، کار صحیحی نیست. برای اینکه به یک درک درستی از چگونگی تنظیم ISO برسید لازم است چندین بار در حالت ها و ISO های مختلف عکسبرداری کنید تا بتوانید به طور صحیح و مناسبی از آن در موقعیت ها استفاده کنید. بنابراین به ISO دوربین و اینکه آیا به طور دستی تنظیم می شود یا خیر نیز در هنگام خرید دورین باید توجه کنید.

White Balance:
ممکن است تاکنون به این نکته توجه کرده باشید که عکس های گرفته شده در محیطی که با نور مهتابی روشن شده است دارای هاله ای از رنگ آبی است. این به ذات رنگ ها و مفهمومی چون دمای رنگ بر می گردد. برای کنترل این موضوع می توان از خاصیت White Balance استفاده نمود. در اکثر دوربین ها برای حالت White Balance مد های از پیش تنظیم شده ای مانند عکس برداری در نور مهتابی، یا در هوای آفتابی و … وجود دارد. همچنین شما می توانید به طور دستی نیز به تنظیم White Balance در محیط های گوناگون بپردازید که ابتدا باید نور سفید رنگی(خاکستری ۱۸ درصد) در محیط را (مانند دیوار) مبنای نور سفید برای دوربین قرار دهید و سپس خود دوربین مابقی تنظیمات را انجام می دهد. اگر می خواهید کمی از سطح آماتور بالاتر بروید در هنگام خرید دوربین از این نکات نباید به راحتی بگذرید.

باطری، رنگ و کارت حافظه:
به این نکته حتما توجه کنید که که باطری دوربین مورد نظر شما چه تعداد عکس در یک شارژ کامل می تواند بگیرد. معمولا ۳۰۰ تا ۴۰۰ عکس، عدد مناسبی است گه البته این مقدار هم در شرایط گوناگون مانند روشن بودن فلاش و … تفاوت می کند. رنگ و ظاهر یک دوربین دیجیتال هم معمولا از بقیه موارد برای افراد مهمتر هستند. معمولا بدنه های فلزی ظاهر بهتر و شکیل تری دارند. داشتن یک کارت حافظه با حداقل ۱ گیگ فضا نیز کاملا واجب است که البته زحمت تهیه ی آن بر دوش خودتان است.
همان طور که در مرحله ی اول ذکر شد شما ابتدا باید نیاز خودتان را از داشتن یک دوربین دیجیتال بررسی کنید. سپس می توانید نکات ذکر شده در مرحله ی دوم را برای خودتان اولویت بندی کنید و دست به انتخاب بزنید. در این مقاله سعی بر آن بود تنها به بیان مفاهیم مورد نیاز آن هم به زبان کاملا ساده بپردازم. در پستی دیگر با هم به چگونگی گرفتن عکس های مناسب نیز می پردازیم.

منبع: مجله ویستا



اعلانات خيريه



موسسه خيريه محک



بنياد خيريه مهر نور, بنر حمايتي,بنر خيريه,بنر مهر نور


جستجو




در اين وبلاگ
در كل اينترنت



پربازديدترين مطالب

زيارت اماکن مذهبي


پخش زنده حرم